Rukola
Rukola vyniká svou nezaměnitelnou silně aromatickou chutí a je díky tomu výbornou přísadou do salátů a pokrmů.
Balení obsahuje 40g osiva.
Kategorie: | Shop |
---|
Rukola vyniká svou nezaměnitelnou silně aromatickou chutí a je díky tomu výbornou přísadou do salátů a pokrmů. Pokud patříte mezi milovníky této specifické chuti, neměli byste vůbec váhat a rukolu ve formě microgreens si vypěstovat a ochutnat. Její chuť je takto mnohem čistší a lahodnější oproti dospělé rostlině, jako u všech druhů bylinek a zeleniny pěstovaných, jako microgreens. Mimo jiné, lze semínka rukoly použít ke klíčení či k vypěstování babyleaf lístků.
Výhonky rukoly obsahují hořčičné oleje, kyselinu listovou, karotenoidy, vitamíny (A, B1, B2, B3, C, D, F, K) a minerály (fosfor, hořčík, vápník, železo). Konzumace rukoly má vliv na správnou funkci červených krvinek a imunitu buněk. Pomáhá předcházet infarktům a jiným nervovým onemocněním a má blahodárný vliv na trávení.
Pěstování rukoly
Vypěstovat si výhonky rukoly je snadné a při dodržení jednoduchého postupu by vše měl zvládnout i úplný začátečník, který microgreens pěstuje poprvé.
Semínka rukoly nepotřebují předmáčet, a proto je vysejte rovnou z pytlíku na navlhčený zarovnaný substrát a na čtyři dny zatemněte. Zatemnění nejsnáze provedete tak, že na výsevní misku přiložíte dnem vzhůru druhou misku se stejnými rozměry. Takto semínka udržíte ve vlhku a ve tmě, čímž budete stimulovat klíčení a dosáhnete rovnoměrného růstu.
První klíčky se začínají objevovat již následující den po vysetí. Čtvrtý den pěstování misku odkryjte a dopřejte mladým rostlinkám sluneční světlo, které podpoří fotosyntézu a správnou tvorbu živin. Po dobu klíčení roste semínka rozprašovačem dvakrát denně a jakmile zakoření, můžete začít zalévat také zespodu dle potřeby. Optimální velikosti pro sklizeň dosahují výhonky během osmého dne po vysetí.
fotografie: microgrow