Hořčice

Hořčice pěstovaná, jako microgreens či jako klíčky má svěží štiplavou chuť a dokáže z pokrmů vytvořit jedinečnou delikatesu.

Balení obsahuje 40g osiva.

Vyprodáno
Kód: 84
55 Kč
Kategorie: Shop
Rádi si zpestříte svá jídla Dijonskou hořčicí? Pokud ano, tak si tyto microgreens zaslouží místo na vašem stole. Hořčice pěstovaná, jako microgreens či jako klíčky má svěží štiplavou chuť a dokáže z řady pokrmů vytvořit jedinečnou delikatesu.
Současně je bohatá na vitamíny (A, B1, B2, C, E, K), minerály (draslík, fosfor, hořčík, zinek a železo), hořčičný olej, enzymy a fytoncidy, které působí, jako přírodní antibiotikum. Pravidelná konzumace výhonků hořčice působí blahodárně na srdce a krevní oběh, podporuje správnou funkci střev a uvolňuje svalové křeče. Kromě toho, má antibakteriální účinky a pomáhá snižovat vysoké horečky. 
 
Pěstování hořčice

Pěstování výhonků hořčice je rychlé a snadné, takže při dodržení návodu by jej měl zvládnout i ten, kdo s pěstováním microgreens teprve začíná. Hořčici před výsevem navíc není nutné předmáčet a semínka nejsou náchylná na plíseň.
Semínka rovnoměrně vysejte na zarovnaný navlhčený substrát, dvakrát denně roste rozprašovačem a na první čtyři dny zatemněte. Zatemnění nejsnáze provedete tak, že výsevní misku zakryjete kuchyňskou utěrkou nebo jinou miskou. Takto semínka udržíte ve vlhku a ve tmě, čímž budete stimulovat klíčení a dosáhnete rovnoměrného růstu. Jakmile jsou rostlinky zakořeněné, zalévejte je jak zespod, tak ze shora rozprašovačem. 
Čtvrtý den sundejte zatemnění a dopřejte mladým rostlinkám světlo, čímž podpoříte fotosyntézu a správný vývoj. První klíčky se objevují během druhého dne od výsevu a ve správných podmínkách výhonky dosahují optimální sklizňové velikosti již sedmý den. 
 
 
 
 
 
 
fotografie: microgrow